Het succesverhaal van Ans Vincent

Mijn naam is Ans Vincent, 56 jaar en werkzaam als sportconsulent voor de gemeente Tilburg. Ik heb al jong tijdens mijn studie lichamelijke oefening in Tilburg een meniscusblessure opgedaan. In 1983 ben ik hiervoor geholpen middels een operatie. Hierbij werd gedeeltelijk de meniscus verwijderd. Vanaf die tijd moet ik tijdens het sporten heel erg opletten voor instabiliteit in mijn knie. Sinds kort weet ik dat ik een beginnende artrose heb in mijn linker knie en ben ik hiervoor bij de fysiotherapeut behandeld. De chronische pijn en instabiliteit van dit gewricht weerhield me ervan de laatste jaren om bijvoorbeeld op wintersportvakantie te gaan. Mede dankzij het persoonlijke oefenprogramma bij Move- It ga ik nu toch een lang weekend skiën. Hoe heeft dat zo uit kunnen pakken? Ik had natuurlijk een andere reden om te sporten bij Body Studio Move it!

Waarom in de warmtecabines sporten?
Ik ging niet zozeer bewegen in de warmtecabines om veel kilo’s te verliezen. Ik ging eerder sporten om lekker ‘strak’ in mijn vel te zitten, niet té streng te hoeven zijn met tussendoortjes en als ik daardoor ‘wat’ af zou vallen was dat mooi meegenomen. Ook wilde ik iets extra’s doen om het stoppen met roken te compenseren. Op dit moment is het resultaat dat ik op gewicht blijf en dat ik een gezonde BMI behoud. Daarnaast ging ik binnen het programma wat John mij aanreikt wat meer accenten leggen op het verstevigen van de spieren rondom mijn kniegewricht. Ik concentreerde me met doelgerichte oefeningen op het opbouwen van de belastbaarheid in de knie. Met het toenemen van de belastbaarheid herstelde eveneens de stabiliteit in mijn knie. Het is niet zo dat ik een nieuw kniegewricht heb gekregen maar ik durf het weer aan om bijvoorbeeld een ochtend te skiën terwijl ik dacht dit nooit meer te kunnen!

Kleinschaligheid en daardoor gezellig knus!
De ontvangst bij Move-It is bijzonder hartelijk en klantgericht. Iedere klant wordt ‘op maat ‘ bediend en voor iedereen is er persoonlijke aandacht. Ik heb het er voor over om vanuit een andere wijk (de Reit in Tilburg) het hele eind naar de Reeshof te rijden. Je kunt – in overleg met John- een persoonlijk oefenprogramma op zetten met aandacht voor jouw specifieke situatie. Na afloop van het zwoegen even ervaringen met elkaar uitwisselen verhoogt de sfeer en zorgt er voor dat je elkaar positief kunt beïnvloeden en stimuleren om door te gaan. Kortom een echte aanrader en geschikt voor het behalen van meerdere doelen.

Met sportieve groeten
Ans

Terug naar succesverhalen