Het succesverhaal van Marja

Ik ben Marja van Item en 45 jaar, voor mijn 40e heb ik nooit iets aan sport gedaan, sterker nog, ik had er een grootte hekel aan. Maar ja, je wordt ouder en je moet dan wel meer aan je figuur en gezondheid gaan denken. De kilootjes gingen er steeds moeilijker af.

Rond mijn 40e ben ik begonnen met baantjes zwemmen. Ik was geen waterheld, maar je moet iets. Daarbij heb ik ongeveer 3 jaar bodypump gedaan, gewoon in een gymzaaltje. Vorig jaar stopte de lerares, dus moest ik op zoek naar iets anders. Ik heb een proefles genomen bij een sportschool, ook bodypump, maar dan sta je tussen zo’n man of 20 waarbij er geen controle is , of je iets goed of fout doet.

Toen hoorde ik hier en daar wat over sporten in de warmtecabines, en ben ik me daar in gaan verdiepen en heb een proefles genomen in de Reeshof. Bij toeval hoorde ik van mijn zwager dat hij bij zijn collega dat weekend mee had geholpen om een ruimte in te richten waar zijn vrouw/ Monique en hij zelf/ John een bodystudio zouden gaan beginnen.

Maandag zou de opening zijn, en ik ben er gelijk naar toe gegaan. Even wat gepraat en het trok me wel, ben gelijk lid geworden en dinsdag lag ik al de de TFM – warmtecabine. En ja, dit vond ik echt heel leuk. Heel plezierig vind ik de begeleiding tijdens de gehele les wat je wel en niet goed doet. Ze doen het heel goed.

Maar nu komt het leukste van alles, na 5 lessen 46 cm en ruim 3 kilo eraf , en na 10 keer in 5 weken maar liefst 76,5 cm en 5 kilo er af (en een kledingmaat kleiner).

Ik heb veel water gedronken en gelet op wat ik at. Sporten en de vele tussendoortjes tot je nemen werkt niet. Ik vind dat ik het goed heb gedaan, mede dankzij John en Monique en blijf voorlopig doorgaan. Niet alleen voor de centimeters / kilo’s kwijt te raken, maar om gezond bezig te zijn met mijn lichaam op een leuke manier.

Ik vind het een heel positieve verandering voor mezelf en zou iedereen die niet zo’n sporter is, of zich niet begrepen voelt in de sportschool, aanraden dit eens te gaan proberen, ik ben er van overtuigd dat je met een heel ander – goed – gevoel naar huis zult gaan.

Sportieve groeten van Marja van Item

Ps : Mijn eindresultaat is geworden -112,5 cm eraf in een half jaar en 8,3 kilo minder !!

Terug naar succesverhalen