Het succesverhaal van Mieke

Op verzoek van Monique bij deze mijn afval-verhaal.

Tijdens de zwangerschap van mijn jongste kind, 26 jaar geleden, kreeg ik zwangerschapssuiker. Hierdoor, en doordat het in mijn familie vaker voorkomt betekende dit een sterk verhoogd risico op diabetes II voor mij.

Dus toen 10 jaar geleden bleek dat ik diabetes II had, was ik absoluut niet verbaasd. Op dat moment had ik een voor mijzelf acceptabel gewicht van 72 kilo bij een lengte van 1.72 m. met een BMI van 24.

In de loop der jaren, mede door de medicijnen voor mijn diabetes, sloop er steeds een kilo bij. Dit had dan weer tot gevolg dat de hoeveelheid medicijnen ook toenam. 5 jaar geleden bleek dat alleen pillen niet meer voldoende was, ik moest gaan spuiten met langdurige insuline. Dit was een grote tegenvaller. Helaas nam de hoeveelheid insuline steeds toe. Ik ging van 12 eenheden naar op het laatst 60 eenheden. Ik woog inmiddels 83 kilo, een gewicht waarbij ik mij ook niet lekker voelde. Ik probeerde allerlei diëten maar niets hielp mij genoeg waardoor ik steeds terugviel in mijn oude eetgewoontes.

Van diverse mensen hoorde ik over het eiwitten dieet en ik ben me hier in gaan verdiepen. Het sprak me aan omdat het met vastgestelde producten werkt en ik daardoor mijn eigen slechte eetgewoontes kon doorbreken. Ik wilde het dieet via internet doen totdat ik van een collega over Move-It hoorde. Ik besloot dat een stok achter de deur geen kwaad kon en het sporten ‘werd wel eens tijd’, dus zo ben ik bij Monique en John terecht gekomen.

Toen ik aan het dieet begon (half februari 2010) ben ik meteen 2 keer per week gaan sporten in de warmtecabine. Het dieet viel me mee, het was prima vol te houden met natuurlijk af en toe een dipje. Het sporten vond ik de eerste paar keer een hel maar ik haalde wel resultaat. Kilo’s eraf, centimeters eraf, meer energie en als klap op de vuurpijl mocht ik (in overleg met mijn diabetesverpleegkundige) gaan minderen met insuline spuiten. Eind april zat ik op mijn streefgewicht en vanaf toen ben ik 1x per week gaan sporten. De insuline is langzaam afgebouwd en in oktober kon ik zelfs helemaal zonder. Dit was voor mij een hele overwinning, mijn lichaam is aantoonbaar gezonder geworden van het dieet en het sporten. In december mocht ik ook mijn pillen gaan minderen en nu in maart, met applaus van de internist, gebruik ik nog minder pillen.

Nu, na een jaar, zit ik nog steeds op een gewicht van rond de 70 kilo. Ik ben blij dat ik nog een kleine stok achter de deur heb door 1x per week te sporten bij Move-It en de mogelijkheid om even bij Monique binnen te schieten. Helemaal van de suiker kom ik niet af maar mijn waardes zijn nu behoorlijk stabiel en op deze manier is er prima mee te leven. Ik ben er wel achter gekomen dat je er zelf voor 100% achter moet staan als je echt en blijvend resultaat wil hebben en het fijn is om er hulp bij te hebben.

Ik voel me prima: ik ben 2 kledingmaten kwijt en natuurlijk de daarbij horende centimeters. Daarnaast heb ik veel meer energie en zit ik lekkerder in mijn vel. Volgens mijn man is zelfs mijn humeur erop vooruit gegaan!

Mieke

Terug naar succesverhalen