Het succesverhaal van Sandra

Ik ben al vele jaren te zwaar en de laatste paar jaar is mijn gewicht alleen maar meer toegenomen.

De trap oplopen was eigenlijk al een te grote inspanning en de kinderen te voet naar school brengen was bijna niet te doen. Ik besloot dat het tijd werd om er iets aan te gaan doen.

sandraIk kon al heel snel voor een proefles terecht en sinds november 2012 sport ik er graag: leuke en gevarieerde oefeningen, goede uitleg en fijne begeleiders die je enorm motiveren. Er wordt flink gezweet, maar gelukkig ook regelmatig hard gelachen!

De eerste week sporten vond ik ontzettend zwaar en ik dacht dat ik het nooit vol zou gaan houden. Maar niets is minder waar! Door goede begeleiding en door me te focussen op mijn doel (in een gezond lichaam genieten van het leven) ga ik elke keer (3x per week) met plezier naar de warmtecabine.
Vanaf half januari zijn we met een aantal sporters (onder fanatieke leiding van Conny) aan het afvallen geslagen: zelf je doel bepalen hoeveel je wilde afvallen t/m week 12. Vervolgens elke week op de weegschaal en dan maar duimen dat je niet was aangekomen (want anders werd je uitgesloten van deelname ;-)). Het ‘stok achter de deur’ effect is groot: iedereen wil graag zijn doel bereiken.

Ik had zelf ingezet op 10 kilo en nu, na 10 weken, ben ik 11,8 kilo afgevallen! Ik ben er superblij mee en de complimentjes van anderen (mede-sporters en begeleiders) doen me echt goed!

Ik ben er nog lang niet, maar de eerste stap in de goede richting is gemaakt!

Mijn volgend doel is om in de komende 12 weken wederom 10 kilo af te vallen. Tot nu toe lukt het afvallen door gezond en gevarieerd en op gezette tijden (elke 2,5 uur) te eten en 3x per week te sporten. Mocht ik over een tijdje niet meer zo ‘gemakkelijk’ afvallen, dan wil ik waarschijnlijk gaan beginnen met het proteïne-dieet.

Terug naar succesverhalen