De Thermo-Fysische-Methode (TFM)

Doelgerichte bewegingen, welke liggend in een comfortabele, doorzichtige, tot ± 40°C verwarmde cabine uitgevoerd worden. Er wordt gebruik gemaakt van weerstanden op hand en voet hoogte. De liggende bewegingen ontlasten de rug en gewrichten. De warmte voorkomt absoluut spierpijn en geeft een aangenaam, ontspannen gevoel. Het hoofd houdt men koel, dat ligt namelijk buiten de cabine. De cabine wordt met een halscape afgesloten. Onze studio is geheel voorzien van airconditioning.

Al na enkele behandelingen wordt duidelijker dat het oefenen in de warmte de beoefenaar sterker, soepeler en fitter maakt. Het oefenprogramma wordt regelmatig bijgesteld. Het programma kan worden aangepast aan individuele wensen, mogelijkheden en beperkingen en is niet leeftijdsafhankelijk. Iedereen met een redelijk goede gezondheid kan het programma volgen.

Het after-burn effect

Na de bewegingssessie gaat de callorieverbranding nog een poos door. Dit is het zogenaamde after burn effect, de periode van stofwisseling in rust. Om dit effect te behouden is het belangrijk om minstens twee keer per week de bewegingen in de TFM-cabine uit te voeren. Ook erg belangrijk is het om elke dag minstens 1,5 tot 2 liter water te drinken. Dit bevordert de afvoer van afvalstoffen.

Kortom: Vet verbrandt en u slankt af.

De resultaten

  • Snel en effectief plaatselijk of algeheel afslanken door enorm energie verbruik.
  • Sterke verbetering van stofwisseling, afweersysteem en de doorbloeding van lichaam en huid.
  • Enorme conditieverbetering, juist ook voor senioren, verlichting van veel reumatische en gewrichtsklachten.
  • Zeer positieve effecten op bijvoorbeeld stress, hoofdpijn en slaapstoornissen.
  • Vlotte vermindering van cellulite.

De BMI meter

De zogenaamde Body Mass Index (BMI) geeft aan of uw gewicht in balans is met uw lengte. Uw gewicht wordt daarbij gedeeld door uw lengte in het kwadraad.